Binnen besteld, morgen in huis

Wat is refurbished?

Refurbished is een term die steeds vaker voorkomt. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, laptops, tablets en desktops, worden refurbished verkocht. Maar wat houdt het in?

Als je de definitie refurbished letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent het opknappen/renoveren. Echter, binnen de computerwereld betekent het veel meer dan alleen maar opknappen. Het refurbishen van computer hardware is een specialisme. Refurbishen is namelijk het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur. Dit houdt in dat de apparatuur wordt ontdaan van eventuele data, uitgebreid wordt getest, grondig wordt gereinigd en waar nodig wordt gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze weer de levensduur en kwaliteit van nieuw hebben. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

wat is een refurbished laptop

Wat is het verschil met tweedehands?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt in plaats van refurbished. Echter, dit dekt niet de lading als het gaat om de producten die TweedehandsNotebook aanbiedt. Een tweedehands apparaat koop je bijvoorbeeld via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is dat je niet precies weet wat ermee is gebeurd en welke mankementen het device vertoond. Hier kom je meestal pas na een tijdje achter en dan heb je geen garantie om op terug te vallen. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft. Het gevolg is dat je extra geld moet investeren om het defect te verhelpen.

Is refurbished betrouwbaar?

Een refurbished apparaat is uitgebreid getest, waardoor deze technisch 100% in orde is en nog jaren betrouwbaar blijft. Mocht het nodig zijn, dan worden defecte onderdelen vervangen. Door de grondige controle is een refurbished product van TweedehandsNotebook van vergelijkbare kwaliteit als een nieuw apparaat en heeft het ook dezelfde levensduur. Bovendien krijg je daar ook nog 12 maanden garantie bij. De prijs van een refurbished product is wel veel aantrekkelijker dan van een nieuw product. Hierdoor koop je bij TweedehandsNotebook.nl een refurbished laptop voor de prijs van een ‘tweedehandsje’, maar met de kwaliteit en zekerheid van een nieuwe.

Waar komt de apparatuur vandaan?

Vrijwel alle refurbished notebooks, desktops en smartphones die door TweedehandsNotebook worden aangeboden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen om diverse redenen. Dat kan zijn omdat het bedrijf is gefuseerd, omdat het bedrijf is opgehouden te bestaan, of gewoonweg omdat het bedrijf nieuwe hardware heeft aangeschaft. Daarnaast komt veel van ons assortiment uit de lease. Een bijkomend voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn.

Deze zakelijke laptops hebben een langere technische levensduur, omdat de gebruikte onderdelen van een hogere kwaliteit zijn. Voorbeelden hiervan zijn de stevige behuizing, duurzame scharnieren en morsbestendige toetsenborden. Bovendien worden zakelijke computers geleverd met Windows Professional besturingssystemen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel dagelijks als zakelijk gebruik. De nieuwwaarde van zakelijke laptops ligt dan ook vele malen hoger dan de consumenten modellen.

Wat is onze werkwijze?

Ben jij benieuwd hoe wij precies te werk gaan? In de onderstaande stappen leggen we ons hele proces uit vanaf het moment dat wij de apparatuur ophalen tot het moment dat het refurbished product aan jou wordt overhandigd.

Stap 1 - De gebruikte apparatuur ophalen

Goederen ophalen

Medewerkers van onze logistieke dienst halen de producten op bij het bedrijf en verpakken deze op een juiste manier, zodat transportschade wordt voorkomen.

Stap 2 - Refurbishen

hardware test

Alle gebruikte producten die bij TweedehandsNotebook binnen komen worden refurbished door onze eigen Windows-gecertificeerde technische specialisten. Het refurbishen van deze apparatuur gaat als volgt:

 1.      Dataverwijdering
  Bij binnenkomst worden alle harddisks gewist met behulp van Blancco: een gecertificeerde dataverwijderingssoftware.
  Hierdoor kan worden gegarandeerd dat alle informatie van de vorige gebruiker vernietigd is.

 2.      Testen
  De hardware wordt vervolgens grondig getest door onze Windows-gecertificeerde specialisten.
  Doordat we een speciale testsoftware gebruiken wordt de apparatuur getest op meer dan 50 punten.

 3.      Repareren
  Eventuele defecte onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen. Een batterij wordt bijvoorbeeld vervangen wanneer er sprake is van een totale laadcapaciteit van onder de 80%. Uiteraard maken we voor de reparaties altijd gebruik van kwalitatief hoogwaardige onderdelen.

 4.      Hertesten
  Om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen wordt het product nogmaals getest.
  Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze refurbished producten 100% technisch in orde zijn.

 5.      Installeren
  Zodra de hardware volledig is goedgekeurd worden de laptops voorzien van een schone installatie van Windows.

 6.      Reinigen
  Alle apparatuur wordt vervolgens grondig en professioneel gereinigd en eventuele externe bedrijfskenmerken worden verwijderd.

 7.      Graderen
  Om de waarde te bepalen worden al onze refurbished producten op cosmetische staat gecontroleerd.
  Door te kijken in welke mate er gebruikssporen aanwezig zijn worden er drie tot vijf sterren aan het product toegekend.

Stap 3 – Refurbished aanbieden via onze webshop

refurbished aanbieden via webshop

Alle volledig refurbished en goedgekeurde notebooks, desktops en smartphones worden ingevoerd in ons systeem en getoond in de webshop TweedehandsNotebook.nl. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle getoonde producten ook direct leverbaar zijn.

In onze webshop heb je de mogelijkheid tot het upgraden van het werkgeheugen, de interne harde schijf en het besturingssysteem van geselecteerde modellen. Op deze manier kun je een refurbished laptop naar eigen wens samenstellen.

Stap 4 – Verpakken en verzenden

verzenden en verpakken

Nadat jouw bestelling is geplaatst wordt het product erbij gezocht en worden eventuele upgrades uitgevoerd en gecontroleerd door onze technische specialisten. Indien je hebt gekozen voor verzending wordt het product, met bijbehorende accessoires, vervolgens stevig verpakt. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met op maat gemaakte dozen voor het veilig verzenden van jouw bestelling. Dit pakket wordt met behulp van DPD of PostNL PakjeGemak bij jou thuis, op werk of bij een afhaalpunt bij jou in de buurt afgeleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om jouw refurbished device op te halen bij ons afhaalpunt in Nieuwegein.

Wat zijn de voordelen van refurbished bij TweedehandsNotebook?

Prijs, kwaliteit, zekerheid, duurzaamheid, en service. Dit zijn de voordelen van refurbished bij TweedehandsNotebook. Onze producten worden namelijk niet alleen nauwkeurig refurbished, maar wij hanteren ook zeer gunstige voorwaarden.

12 maanden garantie

Bij TweedehandsNotebook worden alle refurbished laptops, desktops en smartphones standaard geleverd met 12 maanden garantie. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een garantieverhoging naar 24 maanden, waardoor je extra zekerheid krijgt, of een garantieverlaging naar 12 maanden, waardoor je extra voordelig jouw product kunt aanschaffen. Bovendien kun je gebruik maken van servicepunten om reparaties onder garantie bij jou in de buurt uit te laten voeren.

30 dagen ‘niet goed, geld terug’

Toch niet tevreden over jouw aankoop? Dan kun je gebruik maken van de 30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie. Hierdoor kun je bij TweedehandsNotebook een ongewenst product tot 30 dagen na aankoop kosteloos retourneren.

Snelle gratis levering

TweedehandsNotebook heeft ervoor gekozen om alleen producten op haar webshop te tonen die per direct beschikbaar zijn voor verkoop en levering. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat bestellingen die voor 15:00 uur zijn afgerond dezelfde werkdag worden verzonden. Voor de levering hiervan heeft TweedehandsNotebook veel verschillende opties, zoals gratis bezorging thuis of op werk, bezorging op afspraak, afhalen bij een PostNL-afhaalpunt en ophalen bij iUsed Store in Nieuwegein.

Uitstekende klantenservice

Mocht jouw product toch onverhoopt defect zijn of niet naar behoren werken, dat kun je er zeker van zijn dat wij dit snel voor je oplossen. Ook voor technische ondersteuning bij het gebruik van je product kun je rekenen op onze hulp. Wij zijn niet alleen goed te bereiken via de mail en telefoon, maar je wordt ook razendsnel geholpen via de live chat op onze website. 

Via Trustpilot kunnen onze klanten de webshops en producten beoordelen, waardoor we TweedehandsNotebook kunnen blijven verbeteren. Bovendien kun je een beter geïnformeerde beslissing maken door de ervaringen van andere klanten te lezen. Inmiddels hebben honderden klanten een review geschreven en TweedehandsNotebook.nl als ‘Uitstekend’ beoordeeld.


Filters toepassen Filters toepassen