Retourrecht van tweedehands laptops

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode'. iUsed Store hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.

Wanneer u zich heeft bedacht over een via deze site gedane bestelling en u wenst de goederen te retourneren, doe dit dan zo snel mogelijk na ontvangst. Omdat verzending altijd voor risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet zijn, dan storten wij het door u betaalde aankoopbedrag zo spoedig mogelijk terug op uw rekening.

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed, mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

De hier genoemde retourgarantie geldt in de omschreven hoedanigheid uitsluitend voor particulieren. Bedrijven kunnen voor vragen omtrent retourmogelijkheden contact opnemen met onze zakelijke afdeling.

14 dagen “Niet goed, Geld terug” garantie

Bij iUsed Store ontvangt u op alle gebruikte producten 14 dagen “Niet goed, Geld terug” garantie. Mocht het geleverde product toch niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u het binnen 14 dagen retourneren en krijgt u zo spoedig mogelijk uw geld teruggestort. Doordat u het product naar ons antwoordnummer kunt versturen, is het retourneren geheel gratis.

Voorwaarden

  • U stuurt het product binnen 14 kalenderdagen na ontvangst op.
  • Het product dient in dezelfde staat door ons te worden ontvangen als dat het aan u geleverd was. U mag het product uitpakken en bekijken, maar niet vol in gebruik hebben genomen.
  • Mocht het product in de tussentijd zijn gebruikt, beschadigd zijn geraakt, u de originele verpakking en/of accessoires hebben weggegooid of zijn verloren, of op andere wijze het product onbruikbaar hebben gemaakt, dan geldt het volgende: u mag het product wel retourneren, maar u heeft geen recht meer op de totale aanschafwaarde. Aangezien het product dan niet meer te verkopen is zoals u het zelf aankocht, bent u verplicht de waardevermindering te compenseren.
  • Indien bij omruiling het gewenste product duurder is dan uw originele product, dient u deze bij te betalen (andersom geldt: het verschil in prijs wordt teruggestort, min eventuele tussentijdse waardevermindering). U ontvangt bij een eventuele bijbetaling de gegevens van onze klantenservice.
  • Bij audio-, video- of datadragers en bij software is aanspraak op het retourrecht uitgesloten wanneer de zegel verbroken of de verpakking geopend is. 

Adres retourzendingen

iUsed Store
Antwoordnummer 3346
3430 VC Nieuwegein

Voeg voor een snelle afwikkeling altijd een kopie van de aankoopfactuur bij met de vermelding 'annulering' en uw bankrekeningnummer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice:
Telefoon: +31 (0)30 – 248 4006
E-Mail: klantenservice@tweedehandsnotebook.nl

Klachtprocedure

Heeft u een klacht over onze producten of service, dan kunt u een email sturen naar klachten@tweedehandsnotebook.nl. Vermeld u daarin uw persoonsgegevens, datum bestelling en uw bestelnummer en de aard van uw klacht. U kunt binnen 2 werkdagen een reactie van ons verwachten. Uiteraard zullen wij ons best doen om uw klacht naar ieders tevredenheid op te lossen. Mochten wij meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u de geboden oplossing niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar iUsed.nl bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Voor meer informatie zie ook onze Algemene voorwaarden.